Groepstraining

Deze training is gebaseerd op de Self Boundary Awareness Training (SBAT) die ontwikkeld is door de Zwitsers-Nederlandse psychiater en psychotherapeut dr. Nick Blaser. Hij heeft een model bedacht waarbij je je bewust wordt van je eigen grens.

Deze SBAT is gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) van Jon Kabat-Zinn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat na 8 weken training; “je lichamelijke en psychologische klachten zijn afgenomen, je effectiever om kan gaan met stress en je je beter kan ontspannen. Hierdoor ervaar je een hogere kwaliteit van leven”.

Wat levert het je op

In deze training begeleid ik jullie d.m.v. theorie en visualisaties je bewustzijn te ontwikkelen. Je voelt duidelijker hoe jouw grens eruit ziet, waar jouw grens ligt en waar die van een ander is. Door het herkennen van je ik-grens en (prettige en minder prettige) gevoelens toe te laten, kun je met meer compassie naar jezelf en anderen kijken. In de training nodig ik je uit om je ervaringen te delen, waardoor het leerproces gestimuleerd kan worden. Een duidelijke ik-grens helpt je om voor jezelf op te komen, je sterker en gelukkiger te voelen in de relatie met jezelf en met anderen.

“Erg leerzaam, echt mezelf leren kennen, aanrader als je wat sterker op eigen benen wil staan. Dit (ik-grensbewustzijn training) is echt iets wat je zomaar heel je leven zou kunnen onthouden en gebruiken. Het helpt om gevoelens beter te begrijpen. Erg interessant om te leren over dingen als “theory of mind”, begrippen als compassie en hoe je mindful kan zijn”.

Anoniem, 14 jaar

Hoe werkt het?

  • Locatie: in Den Haag en omgeving
  • Aantal deelnemers: 2 – 4 personen
  • Duur sessie: afhankelijk van aantal deelnemers, tussen 1,5 tot 2 uur
  • Duur training: 8 bijeenkomsten (7 x 1,5 tot 2 uur, 1 x 4 uur)
  • Prijs:
  • Inbegrepen: boek Grenzen stellen met compassie (incl. luisterfragmenten), (telefonisch) intakegesprek van max. 30 minuten
  • Thee, koffie en lekkernijen

Wil je een training aanvragen?

“Wees jezelf. Mensen hoeven je niet leuk te vinden en jij hoeft je daar niet druk om te maken.”