Ben je op zoek naar een yogadocente in Den Haag e.o.? Ik ben in te huren door yogastudio’s en sportscholen voor het verzorgen van verschillende yogalessen. Mijn specialiteit ligt bij Yin yoga, maar ik ben ook gediplomeerd voor het geven van Gentle Flow, Hatha en Yin yang yoga.

Yin yoga

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga, waarbij je niet je spieren versterkt zoals je bij actieve Vinyasa/Yang lessen doet. Je versterkt tijdens Yin yoga je bindweefsel en pezen door langer in een bepaalde houding te blijven zitten of liggen, soms wel 3, 5 of meer minuten per houding. Door deze passieve manier van yoga maak je je lichaam flexibeler en beweeglijker. Je krijgt de tijd om je lichaam en je grenzen op te zoeken. Je kunt door het rustige tempo dieper in de houding komen en een diepere stretch voelen. Het effect van die stretch ervaar je vooral als je langzaam uit de pose komt. Yin yoga helpt je mind te ontspannen, het werkt kalmerend en je oefent hiermee bijvoorbeeld het voelen van geduld, compassie, loslaten en geluk.

Gentle flow yoga

Gentle flow yoga is een zachte vorm van yoga. Het tempo is wat langzamer dan in een Vinyasa/Yang les, maar door de ademhaling en de beweging te combineren blijf je in een flow. Door deze dynamische, langzame bewegingen te maken, kan je de houdingen goed uitvoeren, je focussen op je ademhaling en je ontspannen. Het bevordert de concentratie en helpt het lichaam herstellen.

Hatha yoga

Hatha yoga is een statischere vorm van yoga. Het tempo ligt lager dan bij de Gentle flow les en de houdingen worden los van elkaar gedaan. Door dit rustige tempo houd je de houdingen wat langer vast, zo rond de 5 ademhalingen. Hierdoor heb je de tijd om de houding goed uit te voeren. Hatha yoga versterkt en versoepelt je lichaam. Je concentratie wordt verhoogd en je kunt stress en spanning loslaten. Deze vorm van yoga geeft je lichaam en mind de tijd om te ontspannen.

Yin yang yoga

Yin yang yoga is een les die yin en yang combineert. Het yang (krachtige, dynamische) gedeelte wordt afgewisseld met een yin (rustig, ontspannen) gedeelte. Meestal ook in deze volgorde. Door eerst naar een actieve flow te werken en na een peak-pose de rust te vinden in het yin gedeelte van de les. Je ervaart de balans tussen beweging en ontspanning.

Wil je een yogales aanvragen?

“Loslaten verandert je verleden niet, het verandert je toekomst.”