Feel the fear and do it anyway!

Mijn naam is Grace Groenewegen en ik ben in 1980 in Leiderdorp geboren. Na mijn tienerjaren in Haarlem te hebben gewoond, ben ik in Den Haag beland.

Als peuter van 3 jaar verloor ik mijn moeder aan kanker. Mijn vader had de zorg over mijn oudere broer en zus en mij. Het noodlot trof hem een aantal jaar later weer. Er was een halfzusje bijgekomen maar ook mijn stiefmoeder overleed toen ik 11 was. Ik nam de verantwoordelijkheid over mijn halfzusje op me. Met mijn fijne gevoeligheid leefde ik me goed in anderen in. Ik leerde al jong zorgdragen voor anderen. Deze kracht zorgde dat ik er jaren later in vastzat

Na wat welzijnswerk, ging ik de Pabo volgen. Ik had behoefte aan meer duidelijkheid en structuur. Ik heb 4 jaar voor kleuters gestaan. Dat laatste jaar was pittig door enkele zorgleerlingen en het overlijden van een kind op school. Mijn eigen verdriet en vragen over wie ik was kwamen bovendrijven.

Door mijn jeugd heb ik me regelmatig aangepast, mezelf weggecijferd, voor emoties was geen plek. Ik heb mijn eigenwaarde hierdoor niet goed kunnen ontwikkelen. Ik wist niet wat ik wilde in het leven, waar ik goed in was. Maar ik wilde meer dan alleen lesgeven.

Dus nam ik een grote beslissing: 6 maanden alleen door Azië reizen! Wat een reis was dit! Naar zelfvertrouwen, keuzes maken, spannende dingen durven doen, voor mezelf opkomen en nog veel meer!

Terug voor de klas kwam ik na enkele jaren hard werken en mezelf bewijzen (tja, aan wie?) toch die burn/bore out tegen. Ik was letterlijk aan het overleven. Ik dacht er met veel kennis wel uit te komen. Tot yoga me o.a. leerde om meer in mijn lijf te komen, vooral yin yoga.

Meerdere keuzes volgden: een coach-opleiding, een yogadocentenopleiding en mijn eigen coachbedrijf opzetten. Toch zorgden deze stappen niet voor de echte actie in mijn donder.

Pas toen mijn relatie uitging, besefte ik: Dit moet anders! Ik ben zelf verantwoordelijk voor al mijn keuzes, ik wil me krachtiger voelen en in verbinding zijn met mijn intuïtie.

In mijn coaching help ik jou je grenzen te voelen. Door weer verbinding te maken met jouw lijf en je gevoel. Zodat je beter voor jezelf gaat zorgen, eigen keuzes durft te maken en daardoor je eigen grenzen herkent en kunt aangeven.

If you do what you always did, you get what you always got!

If you change this, anything is possible!

Feel the fear and do it anyway

What have you got to lose?

Wil je meer weten?

“Geluk is tevreden zijn met jezelf zonder de goedkeuring van een ander.”